De fluisterstille elektronisch geregelde en compacte Clo-Vent ventilator (zonder koolborstels) wordt servicevriendelijk uit het zicht gemonteerd en d.m.v. een 50mm ventilatieleiding aangesloten op de ventilatieaftakking die tussen de spoelpijp van een inbouwreservoir gemonteerd wordt. .

De Clo-Vent ventilator zorgt voor een lichte onderdruk aan de binnenzijde van de closetpot waardoor de onfrisse geurtjes niet meer uit de closetpot kunnen ontsnappen. Luchtverplaatsing = Max.7,2 m3 per uur : Geen tochtgevoel !

Na-ventileren is niet nodig, de volgende toiletbezoeker zal dan ook géén onfrisse geur ervaren ! 

De diverse Clo-Vent ventilatiesystemen, t.w.:

  1. Direct naar buiten- of in een bestaand ventilatie-kanaal uitblazend, maximale lengte van ventilatieleiding diameter 50 mm = 15 mtr.
  2. Via een eenvoudig uit te wisselen Katalysator (honingraatfilter) wordt de lucht gezuiverd en hierna weer energiebesparend naar b.v. de toiletruimte terug gevoerd.
    Gebruiksduur v/d katalysator is bij huishoudelijk gebruik 4-5 jaar , (dit in tegenstelling tot de veelal gebruikte koolfilters met een levensduur van max. 9-12 maanden).
  3. De uitvoering met de onderhoudsvrije Ventilatieklep zorgt ervoor dat de onfrisse geur de riolering ingeblazen wordt, de klep zorgt ervoor dat onfrisse geur vanuit de riolering niet terug in de toiletruimte kan komen en functioneert tevens als rioolbeluchter wat het leegzuigen van de sifons (stankafsluiters) voorkomt. 
    De luchtdruk v/d ventilator bedraagt max. 280 Pa, leegblazen van sifons is hierdoor onmogelijk, de NEN-Bouw heeft na uitgebreide testen hiervoor in 2007 een gelijkwaardigheidsverklaring aan ons verstrekt. 

  • De bediening v/d ventilator kan d.m.v. de bestaande lichtschakelaar bij toilet-/of badruimte, wanneer er geen daglicht binnenvalt. In de situaties waarbij het daglicht wel binnenvalt kan er gebruik gemaakt worden van een (draadloze)schakelaar of bewegingssensor, beide met tijdsduurinstelling.